D’on venim

Haiku
El grill cantava
en camps d’horitzons orfes.
És nit, flaçada.

A Manresa va néixer a l’any 1996 un Grup de Diàleg Interreligiós fruit de la necessitat de crear ponts i proximitat entre les diferents religions i tradicions espirituals davant el seu increment en nombre i diversificació. Així la nostra societat s’ha interrelacionat, ha adquirit enriquiment, ha reforçat l’amistat i el reconeixement de l’altre.

En el 2005 i arran de la preparació del II Parlament Català de les Religions  el grup de Diàleg Interreligiós de Manresa va engegar un programa amb el cicle “Camí vers el parlament” de jornades dedicades  a diferents temes  amb el lema del Parlament “Religió i humanització”. En una de les activitats va venir a Manresa la Mestra Zen Berta Meneses, en representació de la tradició espiritual Zen.

Berta per Adrià Torres

El curs d’iniciació a la meditació i pràctica zen va tenir lloc el dia 12 de novembre del 2005 a l’Edifici Mosaic . La jornada va durar tot el dia i van participar una trentena de persones. L’activitat va constar a donar a conèixer la filosofia zen, també una introducció teòrica i pràctica meditativa (zazen). Pràctica zen segons l’Escola Sanbô-Kyôdan. Barreja de les Escoles Japoneses Zen: Soto i Rinzai.

Un grup de persones que van assistir al curs van voler seguir aquesta pràctica i a partir del dia 12 de gener de 2006 es van trobar tots els dijous a l’Edifici Mosaic del Convent de Santa Clara de Manresa  amb el suport de l’Associació Sociocultural Xarxa Manresa i el Diàleg Interreligiós amb la constant dedicació de Francesca Garcia, deixeble de Berta i coneixedora de la pràctica zen. D’aquesta manera es va iniciar el que ara és el Grup Zen Manresa.

El Zen que s’ofereix és una de les accions que desenvolupa l’Associació Danaparamita.

Associació Zen Danaparamita. Nif: G63265235, Lincoln 6, 08006 Barcelona

Associació Danaparamita

OBJECTIUS DE L’ASSOCIACIÓ

   • Oferir un espai a les persones que vulguin practicar la meditació Zen i cultivar la saviesa i la compassió
   • Promoure el diàleg i la col·laboració amb grups interessats en la meditació, el creixement personal i el desenvolupament social
   • El compromís amb grups i països amb situacions de dificultat econòmica, cultural i social
   • Implicar-se en la creació d’una consciència ciutadana orientada a la pau i la justícia en l’àmbit local i dels pobles de la terra
   • Fomentar el respecte i la cura per la Terra i la seva biodiversitat

SERVEIS

   • La pràctica de la meditació Zen
   • La formació mitjançant cursos, xerrades, butlletins, publicacions periòdiques i d’altres
   • Biblioteca i centre de documentació
   • Trobades culturals i lúdiques de socis i simpatitzants