Notícies

 
Haiku
Murs de la plaça,
molsa i fang recoberta.
Compartir tassa.

Quan la notícia prescrigui, la nota la mantindrem mínim 7 dies

ZAZENKAI A MANRESA

Zazenkai 2017

__/\__

 

CONFERÈNCIA 10è ANIVERSARI

Conferència Xè Aniversari

__/\__

TEMPORADA ’16-’17

El proper 14 de setembre començarem el nou curs de meditació Zen a les 19.30 h. Els exercicis de Tai-Txi Zen començaran el mateix dia 14 de setembre a les 19.25 h. La sessió de Lectura Atenta s’iniciarà a partir del mes d’octubre, també es farà a l’Edifici Mosaic.

La Sangha de Manresa inicia la nova temporada de meditació zen. Com ja sabeu, ja es va enriquir la nostra pràctica meditativa prèviament amb breus exercicis de Txi-Kung i una sessió de Tai-Txi Zen. Aquesta activitat és una opció per a tota aquella persona que vingui a meditar el mateix dia.

També s’aporta, mensualment, als integrants de la Sangha una sessió de Lectura atenta on en actitud contemplativa es llegeix i canta textos i sutres. 

Les persones nouvingudes contacteu amb anterioritat per poder ser acollides adequadament, i així emprendre formar part del nostre Grup (Sangha) i la nostra dinàmica. Els primers dimarts(*) es gaudeix d’una ocasió per conéixer-nos (consulteu Iniciació pràctica de zazen en l’apartat ‘Com contactar‘).

(*) Consultar agenda, doncs podria haver-hi modificació del dia

Sigueu tothom benvinguts.

GRUP ZEN MANRESA

__/\__

CONCERT 10è ANIVERSARI

Concert

Concert zen

L’Espai Ànima acaba la temporada amb un concert ben especial, co-organitzat amb el Grup Zen Manresa amb motiu del 10è Aniversari.

Divendres 1 de juliol, 20h
ESPAI ÀNIMA (Sala gòtica Sant Andreu)

Plaça Hospital s/n          Manresa

10€

__/\__

 

ZAZENKAI 10è ANIVERSARI

__/\__

TEMPORADA ’15-’16

El proper 16 de setembre començarem el nou curs de meditació Zen a les 19.30 h. A diferència de la passada temporada, en aquesta ocasió les sessions es portaran a terme a l’Edifici Mosaic del Convent de Sta. Clara. Així mateix, aprofitarem les primeres sessions per dialogar sobre aquest canvi d’ubicació i considerar propostes. D’altra banda, els exercicis de Tai-Txi Zen començaran el proper dia 23 de setembre a les 19.25 h. La sessió de Lectura Atenta s’iniciarà a partir del mes d’octubre, en principi també es farà a l’Edifici Mosaic.

La Sangha de Manresa inicia la nova temporada de meditació zen. Com ja sabeu, ja es va enriquir la nostra pràctica meditativa prèviament amb breus exercicis de Txi-Kung i una sessió de Tai-Txi Zen. Aquesta activitat és una opció per a tota aquella persona que vingui a meditar el mateix dia.

També s’aporta, mensualment, als integrants de la Sangha una sessió de Lectura atenta on en actitud contemplativa es llegeix i canta textos i sutres. 

Les persones nouvingudes contacteu amb anterioritat per poder ser acollides adequadament, i així emprendre formar part del nostre Grup (Sangha) i la nostra dinàmica. Els primers dimarts(*) es gaudeix d’una ocasió per conéixer-nos (consulteu Iniciació pràctica de zazen en l’apartat ‘Com contactar‘).

(*) Consultar agenda, doncs podria haver-hi modificació del dia

Sigueu tothom benvinguts.

GRUP ZEN MANRESA

__/\__

 

 

GRUP ZEN MANRESA

Ajudeu-nos a mantenir el BLOG actualitzat i fluid.

Qualsevol incidència que pugueu trobar-hi, feu-nos-la arribar a través de la planilla per fer consultes que trobareu a ‘Com contactar’.

Agraïts

__/\__

COMISSIONS ‘KANZEON’  

En l’apartat ‘Ressò en la Sangha’ del blog trobareu les Comissions desenvolupades.

La participació és oberta per a totes les Comissions. SUMA-T’HI!!

 __/\__

EL GRUP DE MANRESA NECESSITA INICIATIVES ‘KANZEON’ PER CREAR COMISSIONS

En la cloenda del curs (26 de juny) es va proposar que l’activitat del grup es pugués dur a terme de manera que les persones que hi assistim puguem tenir accés a participar  en tot allò que circumscribeix l’activitat del grup.

Excel·lir la dinàmica i treball, i la possibilitat d’abastar la mirada més enllà de la pròpia pràctica fa de les Comissions una porta d’entrada a la perdurabilitat de la nostra labor.

L’experiència, la creativitat, l’ofrena i el compartir és el motor altruista d’allò que s’està realitzant. De fet, tot es redueix a l’alè que percebem del nostre entorn, de l’exhalació que dirigim a sumar d’una manera o altra.

Amb aquest propòsit i en la mesura que aneu participant s’aniran celebrant reunions per poder idear i posar nom a les possibles comissions. Totes les persones que al llarg d’aquest temps us sentiu vinculades al grup esteu convidades a assistir-hi i constituir-les. També s’accepten els integrants d’altres sanghes de la nostra escola.

Les accions organitzatives, les de divulgació i informació, i les d’accions socials són exemples d’afers, ja existents, que es beneficiarien de la creació de comissions. Així es va exposar, tanmateix els assistents a la cloenda van aportar idees vàries:
· Col·lecció i seguiment de cinema espiritual
· Atenció a propostes d’oci i lleure
· Dinamitzar una agenda cultural

A l’espera que tot això us pugui encoratjar us remetem a que feu aportacions de tot tipus d’idees respecte a la constitució de les Comissions a l’adreça del grup:       zenmanresa@hotmail.com 

Per agilitzar la lectura dels email anoteu en l’apartat ‘Tema’: COMISSIONS i no us oblideu de posar el vostre nom per si fos el cas que no estigueu enregistrats a les nostres dades. Aprofiteu per sol·licitar l’enregistrament, si així ho voleu.

O bé, ompleneu el qüestionari que trobareu en l’entrada de la notícia a ‘Pàgina d’inici’

El vostre alè i la vostra percepció de l’alè és important.

Animeu-vos!!

Grup Zen Manresa
 

__/\__ 

 

COMIAT DE TRASPÀS DE LA CESCA

En el dia d’avui, corresponent a la memòria del que seria el seu 80è aniversari us fem arribar el missatge que la Sangha de Manresa ha fet com a ofrena en el funeral de la nostra gran amiga i guia del nostre Grup na Cesca Garcia Codina, que va finar el passat 22 de febrer a casa seva.

La Cesca, com a deixeble de la Mestra Zen Berta Meneses, va iniciar aquest grup al gener del 2006, aleshores ja deuria fer 10 anys que era practicant Zen.

Les persones que hem pogut compartir amb ella part del camí i del seu gran compromís valorem molt allò que ens ha transmès, principalment la senzillesa: a) la senzillesa de la persona i dels seus actes, b) la senzillesa en percebre allò que ens succeeix, c) la senzillesa del Misteri i, sobretot d) la senzillesa de la pràctica meditativa Zen.

A tot això, la Sangha li déu molt i li està molt agraïda.

Seguidament, es llegirà un text. Possiblement, el seu preferit.

Fa honor a la seva dedicació i servei, és per això que la Cesca voldria que tots i cadascun de nosaltres l’escoltéssim i sentíssim almenys una sola vegada.

El text: L’arbre. 
Autor: Thich Naht Hanh